Professionele ophaling

Net Brussel Pro is uw betrouwbare partner voor een efficiënt en verantwoord beheer van uw professioneel afval.

We zijn er trots op dat we een groot aantal klanten in verschillende sectoren van dienst zijn. Of u nu een kleine buurtwinkel bent, een school die de koppen van morgen opleidt, een drukke horecazaak of een groot bedrijf, wij zijn er om ervoor te zorgen dat uw afval efficiënt en professioneel wordt opgehaald.

Het afval van een commerciële speler zonder ophaalcontract zal niet worden opgehaald door onze ploegen.
Word vandaag nog klant bij Net Brussel Pro!

Praktische informatie

Welke soorten ophalingen bieden jullie aan?

Selectieve ophalingen

Wij organiseren een selectieve ophaling van uw restafval alsook van het recycleerbare afval dat u genereert (PMD, glas, papier en karton, voedings- en tuinafval). Ons doel is om dit afval om te zetten in waardevolle "grondstoffen". Meer informatie over de goede sorteerpraktijken vindt u op onze pagina over sortering.

Specifieke ophaling

Afhankelijk van uw behoeften kunnen we u een beheer op maat aanbieden van verschillende specifieke afvalfracties, zoals elektronisch afval of chemisch afval. Voor gedetailleerde informatie over het type afvalstoffen dat onder deze categorieën valt, waar het kan worden gedeponeerd en de regels die in acht moeten worden genomen, kunt u onze pagina over sortering raadplegen. 

Herinnering van enkele van je wettelijke verplichtingen

  • Sinds 2 februari 2013 is elke producent of houder van andere afvalstoffen dan huishoudelijk afval (bedrijven, zelfstandigen, administraties, verenigingen, enz.) die ervoor kiest om zijn afval te laten ophalen door een geregistreerde ophaler, wettelijk verplicht om een contract te hebben voor de ophaling van zijn afval. Hij moet ook het papier en karton sorteren dat voortkomt uit zijn beroepsactiviteit.
     
  • Sinds 2 februari 2014 is de sortering van PMD, glasafval en groen/tuinafval ook verplicht voor professionelen.
     
  • Sinds 1 mei 2023 zijn handelszaken en bedrijven verplicht om hun voedings-/keukenafval te sorteren ingevolge de inwerkingtreding van een nieuwe Europese richtlijn. Ze moeten ook metaal, hout, harde plastics, frigoliet/geëxpandeerd polystyreen, plastic straps (spanbanden) en andere plastic folie dan PMD sorteren.
     
  • Vanaf 1 januari 2025 moet textielafval (kleding, stoffen, beddengoed enz.) ook apart worden ingezameld.

Net Brussel heeft niet gewacht op de wettelijke verplichtingen om zijn klanten te begeleiden bij de sortering van hun afval. Onze klanten sorteren al jaren. Zo verminderen ze de impact van hun activiteiten op het milieu en geven ze een eco-verantwoordelijk imago aan hun professionele activiteiten.

In 2012 is het merk « Net Brussel Pro » opgericht. Dit merk vertaalt de groei van ons dienstenaanbod dat de specifieke noden van onze professionele klanten steeds beter onderscheidt van de inwoners.

Houd er rekening mee dat de bovenstaande lijst met wettelijke verplichtingen niet uitputtend is en op geen enkele manier de wettelijke voorschriften ter zake vervangt. Ze geeft alleen een overzicht van enkele van je verplichtingen en kan niet alle details of nuances van de wetgeving geven.

Onze andere diensten

Ons engagement beperkt zich niet tot de afvalophaling. We zetten ons ook in om duurzame en milieuvriendelijke afvalbeheerpraktijken te bevorderen. Door met ons samen te werken, helpt u mee aan een schonere en groenere stad.