Afvalbeheer op school: Operatie Recyclage

Date

 

School illustratie

Droom je van een propere school? Een aangename plek om te leren en te werken met oog voor het milieu? En hoe zit dat nu concreet met die nieuwe sorteerregels in Brussel?

"Operatie Recyclage" is het nieuwe programma van het Brussels Gewest om scholen te helpen hun afvalbeheer te verbeteren. Een Adviseur Afval geeft je advies over zowel de concrete aanpak om afval te voorkomen, beter te sorteren en je school proper te houden als over hoe je dit thema in je lessen kan integreren. En dus moeten de scholen voortaan geen contact meer opnemen met Net Brussel

Wil je graag een verandering zien op jouw school? Dan is het project Operatie Recyclage iets voor jou!

  • Een Adviseur Afval beantwoordt je vragen en helpt je bij de praktische stappen die je moet nemen.
  • Technische en pedagogische fiches om je te helpen afvalbeheer in je lessen op te nemen.
  • Een gepersonaliseerd begeleidingsprogramma van 3 jaar voor basisscholen.
     


Kandidatenoproep voor basisscholen

Stel je basisschool kandidaat voor Operatie Recyclage en ga samen met meer dan 80 Brusselse scholen de uitdaging aan om je afval drastisch te verminderen. Je krijgt persoonlijke begeleiding en materiële ondersteuning.

Voor wie? Met wie?

  • Met de leerlingen, natuurlijk. Het project zal leerkrachten toerusten en ondersteunen om hun klassen te sensibiliseren en de kinderen erbij te betrekken.
  • Voor en met het onderhoudspersoneel, dat de belangrijkste afvalbeheerder in de school is. Op het programma: opleiding en ondersteuning.
  • Voor en met de schooldirecties, die advies zullen krijgen over het beheer. De school krijgt ook het benodigde materieel en een subsidie voor haar activiteiten.