NIEUW : een facilitator voor duurzame verpakkingen

Date

 

Logo Leefmilieu Brussel

 

Naar aanleiding van de implementatie van de Europese richtlijn ‘Single Use Plastics’ (SUP) over verpakkingen voor eenmalig gebruik, hebben het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en Leefmilieu Brussel beslist om verder te gaan in de preventie van verpakkingen, o.a. via de nieuwe Brudalex-regelgeving en de oprichting van de nieuwe dienst « Facilitator Verpakkingen » om alle professionelen en openbare overheden gratis te begeleiden bij de implementatie van duurzame verpakkingssystemen.

Een facilitator Verpakkingen: voor wie?

👉 Professionelen, scholen, lokale overheden, winkels, vzw’s of welke organisatie of bedrijf dan ook die verpakkingen voor eenmalig gebruik (food en non-food) willen vermijden, de facilitator beantwoordt alle vragen om naar meer duurzaamheid te streven !

Concreet: welke diensten worden er aangeboden?

👉 Een helpdesk: om op de meest gestelde vragen te antwoorden en u te begeleiden bij de implementatie van duurzame verpakkingssystemen, waarbij aspecten aan bod komen zoals:

  • Herbruikbaar vaatwerk
  • Waarborgsystemen
  • Leveranciers van herbruikbare verpakkingen
  • Kosten, procedures en logistiek
  • Praktische organisatie van evenementen
  • Goede praktijken, contacten en tools

👉 Een individuele begeleiding: Indien na contact met de helpdesk ondersteuning op maat nodig is, biedt de facilitator de mogelijkheid om het verpakkingsbeheer van de organisatie te analyseren om aanbevelingen te doen en oplossingen op maat te bieden.

Contact 

Om met de facilitator contact op te nemen en van deze expertise te profiteren, stuur gewoon een mail naar : verpakkingen@leefmilieu.brussels.

Bezoek de website voor meer informatie Leefmilieu Brussel – Facilitator Verpakkingen.